Om oss

”En plats att mötas, en plats att vara som individ, som grupp eller som individ i grupp. Utveckling, förvaltning, trivsel och glädje är ledord i sammanhanget med god ton och hjärta vill vi erbjuda en vistelse där känslan ligger nära, nära det enkla och nära det lokala.”

Pontus Jonemar
Nöjesbrukare

Nöjesbruket - ett arv och dess historia

På nöjesbruket välkomnas du av familj och vänner. Inte ännu i flera generationer, men av flera generationer.

En bondgård på Nordanberg i Ångsta. Som för oss tar sin början 1974 när morfar Harald och mormor Gunilla köpte gården. Morfar och mormor fyller långa välskrivna sidor om dedikation, ödmjukhet utvecklande och samhörighet. Men det är inte för nu.

Vi fortsätter. Mamma Lena och Pappa Qrt har nu byggt hus på gården. Mammas mormor Anna och morfar Jon bor i en liten del av storhuset. Vi, Pontus och Erica, kommer till, barn till Lena och Qrt. Fyra generationer tillsammans. Dagar och år fyllda med lek, dans, musik, mat, skratt och sysslor. Massor av sysslor. Ett utvecklande förvaltande. Rockader och skiften sker med tiden, men detta har alltid legat till grund i vår historia och även skapande.

Tidigt 2000-tal påbörjar pappa Qrt ett gediget arbete med att renovera den gamla laggårn med tillhörande faciliteter och ytor. Från djurhållning till fokus på människor och möten, trivsel och umgänge. Här kommer vi in i historien lite mer. Erica och Pontus.

Det här är våran verklighet. Det vi vet. En golfbana ett stenkast intill. I laggårn äts det mat, i ladan är det musik och dans, ytorna runtom är för trivsel, umgänge och lekar. Alltid med öppna armar för nära, kära och alla som vill ta del. Det är nog till stor del av vad den här platsen är för oss och säkert många som besökt gården.

Men det är även vårat hem. En livsfilosofi. Utifrån de förutsättning som finns runtom oss. Delat med familj och vänner. Nya liv har kommit till och de gamla går vidare. Vi implementera nya tankesätt men bevarar de gamla. Vi bedriver nu ett nöjesbruk. Tillsammans fyra generationer med vänner. Med fokus på människan. Att få vara nära. Nära natur, nära varandra, nära det enkla. Ett utvecklande där vi jobbar med fundamentala ting. Lek, rörelse, kommunikation, gemenskap, hälsa, mat, musik och glädje.
Med dessa följer givetvis massa underrubriker i vår roll som individ familjemedlem och medmänniska.

Varmt välkomna till oss!

Goda hälsningar / Pontus & Erica Jonemar