Mat

Vi fullkomligt älskar god mat!

”Barriga llena, corazon contento” är ett Mexikanskt ordspråk och översätts ungefär till ”full tunna, nöjt hjärta”.
Kloka ord, för precis så är det ju!

God mat ligger oss extra varmt om hjärtat. Vi blandar inspirationer hej vilt och låter hela världens kök möta det jämtländska. Vi serverar mat på heta lavastenar, gör grillbufféer och massa annat gott!

I köket rör vi oss med stor flexibilitet och anpassar med nöje menyn enligt era önskemål.

Filosofi och mat – matfilosofi

Rökt, grillat, långkokt & lokalt. Vi sätter ihop en smarrig meny inför ert unika besök hos oss. Råvarorna tar vi så gott det går från Jämtland, efter säsong och självfallet erbjuder vi vegetariansk och vegansk kost.

Lokalt och nära

Vi älskar det lokala och strävar efter att använda råvaror från bygden och rådande säsong så mycket det går!

Smakrikt från grunden

Bra mat förutsätter bra råvaror, vi lagar vår mat från grunden!

Här presenterar vi några matkoncept men även i köket är vi flexibla och genom dialog med er sätter vi gärna ihop en meny för just ert sällskap! Vi kan även stå för catering om ni önskar njuta av vår mat på annat håll.

Grillbuffé

Grillbuffén består av en blandning av olika styckdetaljer och korvar, både grillat och rökt.
Till detta serveras en potatisfest, goda såser, salsas, flatbread och sallad.

Innehållet varierar och styrs till viss del av vad våra leverantörer har tillgängligt.
Vi köper helst från lokala producenter men finner även inspiration och hetta från omvärlden. Föredras vegetariskt eller veganskt löser vi givetvis det också, på vår grill finns något för alla!

Grillbuffén förbeställs och kan bokas för minst 10 personer.

Black Rock

Black Rock är en otroligt uppskattad matupplevelse där alla blir sin egen mästerkock!
Vi förser er med underbara råvaror och en stekhet lavasten där ni tillagar maten precis som ni vill ha den. Stenen värmer vi i en 440 grader varm specialugn i 24 timmar före servering. Med stenen höga temperatur tillagas kött till perfektion men även halloumi och grönsaker går utmärkt att tillaga.

Ert sällskap förses med trancherat nötkött och varje tallrik serveras med färska grönsaker, frukter, såser och potatis.
När tillgång och säsong tillåter använder oss av lokala råvaror och självklart löser vi såväl vegetariska som veganska alternativ.

Pizza

Vi gör några av norra Sveriges godaste vedugnsbakade pizzor! Björkved från vår egen skog runt hörnet och riktigt bra råvaror är de inte så hemliga hemligheterna bakom smaksensationen!

Vår ugn står nere på Storsjöbygdens Golfklubbs restaurang (som vi också driver) ca 200 meter från gården men vid bokning av grupp om minst 10 personer kan vi givetvis leverera rykande färsk pizza även till gården!
Vi tänder regelbundet ugnen så håll utkik på vår facebook sida för att få reda på när om ni bara vill komma och käka bygdens bästa pizza!